Rulouri exterioare

Rulouri exterioare reprezinta o bariera termica foarte eficienta,  previn incalzirea geamurilor si, implicit, incalzirea spatiului interior. Sistemele de umbrire exterioare, din care face parte intreaga  gama de rulouri exterioare , sunt  eficiente din punct de vedere al protectiei termice.
Cca. 40% din transferul termic dintre locuinta si mediu se realizeaza prin ferestre. In anotimpul rece,  rulouri exterioare din aluminiu  pastreaza caldura din camera datorita lamelelor umplute cu spuma poliuretanica. Intre covorul de lamele  si geam se creeaza un strat de aer cu temperatura constanta care actioneaza ca o bariera termica, reducand la jumatate transferul   termic al ferestrelor. In plus, gama de rulouri exterioare protejeaza ferestrele de vant , ploaie, viscol sau grindina.

Este bine de  stiut ca locuintele, mai ales cele urbane, sunt expuse unui nivel  sonor  ridicat. Produsele din gama de rulouri exterioare (rulouri exterioare aluminiu) reduc semnificativ transferul sonor dintre interior si exterior.
Un alt rol important si benefic pe care il au rulourile exterioare ,este acela  de a bloca complet , lumina asigurand o atmosfera odihnitoare.
Rulouri exterioare  din aluminiu sunt solutia optima daca doriti sa beneficiati  de  siguranta si protectie,avand posibilitatea montarii dispozitivelor  antiefractie .
Rulourile  exterioare din aluminiu nu retin   ultra-violetele si, astfel, vopseaua care acopera , produsele din gama rulouri exterioare nu isi pierd proprietatile prin expunere indelungata la razele solare (nu se decoloreaza).

ALUROLLER  va pune la dispozitie urmatoare gama de Rulouri Exterioare Aluminiu:
-  rulouri exterioare aluminiu  aplicate( standard) 
- rulouri exterioare aluminiu  aplicate batante( rulourile care se pot indeparta de geam )
-rulouri exterioare  tencuibile  ( se pot zidi)
- rulouri  exterioare  suprapuse ( se amplaseaza odata  cu tamplaria)
- rulouri exterioare aluminiu applicate  in plan inclinat/multidirectionale ( predestinate pt. ferestre de mansarda sau in orice alt unghi, sfidand gravitatia).
Rulourile exterioare ALUROLLER  sunt confectionate din aluminiu ,   actionare  manuala ( snur /chinga)  sau electrica ( intrerupator, telecomanda), pentru spatiile comerciale avem posibilitatea de actionare  prin tensionare cu arc si zavor.
Rulourile exterioare  din aluminiu sunt cu carcasa  tesita la 45 grade sau patrata, pot fi  disponibile intr-o gama variata de culori, alb, maro deschis/inchis, gri antracit, stejar auriu, nuc, mahon, wenge, la cerere se pot vopsi  in camp electrostatic,  orice culoare RAL.

Componente rulouri exterioare:

Carcasa din aluminiu vopsita in camp electrostatic , tesita la 45°.
Capace laterale fabricate din dur aluminiu.
Lamele aluminiu vopsite in camp electrostatic , umplute cu spuma poliuretanica, grosime 9 mm.
Ax octagonal din otel ambutisat galvanizat de grosime 6mm.
Rulmenti metalici.
Ghidaje din aluminiu extrudat cu perii sertizate de 53 mm latime.
Lamela finala extrudata din aluminiu.

Beneficiile rulourilor exterioare:
Protectie impotriva razelor solare
Protectie termica ridicata a spatiilor interioare, impiedicand incalzirea excesiva pe timp de vara si racirea iarna,
Protectie impotriva fenomenelor neplacute ale naturii (vant, ploaie, grindina, viscol, ninsoare)
Protectie fonica
Protectie antiefractie
Protectie impotriva privirilor indiscrete din exterior
Permite dozarea foarte fina a luminii din locuinte,
Creeaza confort, se pot actiona motorizat cu telecomanda,
Integrarea discrete a plaselor antiinsecte in Rulou,
Design placut si modern.

Montajul Rulourilor Exterioare:

Rulourile aplicate se monteaza dupa ce tamplaria a fost montata. Rulourile applicate sunt cel mai des intalnite, datorita simplitatii sale care permite montarea in diverse  moduri cerute de particularitatile fiecarui spatiu in parte. Rulourilre aplicate se pot monta intre glafuri cu fixare pe tamplaria ferestrei.
Rulourile aplicate se mai pot monta si pe suprafata plana a cladirii.
Rulourile suprapuse se deosebesc de cele aplicate prin faptul ca se monteaza  exclusiv odata cu tamplaria , caseta fiind fixata deasupra tamplariei.